Hur man ändrar inställningarna för programmets åtkomst till webbkameran och mikrofonen

För att ändra inställningarna för programmets åtkomst till webbkameran eller mikrofonen:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på Knappen Inställningar i den nedre delen av huvudfönstret.

Detta öppnar fönstret Inställningar.

3. Under avsnittet Sekretessinställningar, välj komponenten Kontroll för webbkamera och mikrofon.
  4. Under Inställningar för webbkamera, välj en av följande åtgärder:
    • Blockera åtkomst till din webbkamera, för alla appar. Webbkameraåtkomst är blockerad för alla program som är installerade på din dator.
    • Meddela mig om ett program använder webbkameran. Program som har åtkomst som standard kommer att tillåtas åtkomst till webbkameran. Ett meddelande kommer att visas som informerar användaren om att ett specifikt program använder webbkameran.

Fältet är tillgängligt om åtgärden Blockera åtkomst till din webbkamera, för alla appar är valt.

5. Under Mikrofoninställningar, välj en av följande åtgärder:
    • Blockera åtkomst till din mikrofon, för alla appar. Mikrofonåtkomst är blockerad för alla program som är installerade på din dator.
    • Meddela mig om ett program använder mikrofonen. Program som har åtkomst som standard kommer att tillåtas åtkomst till mikrofonen. Ett meddelande kommer att visas som informerar användaren om att ett specifikt program använder mikrofonen.

Fältet är tillgängligt om åtgärden Blockera åtkomst till din mikrofon, för alla appar är valt.